Hem » Låna pengar » Energilån

Energilån

Jämför energilån från upp till ett trettiotal olika banker och långivare med en enda ansökan.

  • Kostnadsfri ansökan
  • Jämför lån från flera långivare
  • Energieffektivisera ditt hem


Långivaren Nordax logotyp ICA Banken logotyp Coop Medmera logotyp Lån & Spar Bank logotyp

kr
5 000 kr 800 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Jag vill samla/lösa lån

Ange om du vill lösa lån eller inte

kr
1 000 kr 800 000 kr

Ange hela tusental inom det angivna intervallet

Ange ett giltigt svenskt mobilnummer med tio siffror utan landskod

Ange en giltig e-postadress

Genom att klicka ”Gå vidare” samtycker jag till Tryggas integritetspolicy.



Ange syftet med lånet

Kreditbevakning med ID skydd

Trygga vill erbjuda dig marknadens mest rekommenderade kreditbevakning med ID skydd helt kostnadsfritt i samband med att du ansökt om ett lån. Tjänsten är helt gratis och du behöver inte säga upp den då skyddet upphör automatiskt efter din gratistid.

Efter gratisperioden kommer du få ett erbjudande som är unikt framtaget för dig som kund till oss på Trygga.

Kreditbevakning med ID skydd levereras av vår partner Tryggsam AB.

Läs mer om kreditbevakning med ID-skydd (länken öppnas i ny flik)

Genom att skicka in formuläret godkänner jag Tryggas allmänna villkor.

Ansök om energilån

Så går det till

Hos oss kan alla söka lån med bra villkor. Vi hjälper dig att jämföra banker och långivare för att hitta det lån som ger dig de mest förmånliga villkoren utifrån dina förutsättningar.

Jämför lån. Så går det till

Fyll i din ansökan kostnadsfritt

  • Smidig ansökan
  • Du kan även ringa oss
  • 08-121 314 71 – Vi hjälper dig
Jämför lån. Så går det till

Jämför energilån från flera långivare

  • Bud från flera långivare
  • Logga in och se alla bud
  • Jämför lån och välj
Jämför lån. Så går det till

Välj lån, signera och få utbetalt

  • Välj ditt erbjudande
  • Signera med bank-ID
  • Få utbetalt till ditt konto
Viktor Ström

Redaktör: Viktor Ström

Olle Gordh

Granskad av: Olle Gordh

Denna artikel skrevs 2024-04-09 och uppdaterades 29 november, 2024 klockan 10:12

Räkneexempel energilån

Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr, 12 års återbetalningstid, nominell ränta 8,95 % och 495 kr i startavgift samt 0 kr i aviavgift blir den effektiva räntan 9,43 %. Totalkostnad: 163 966 kr eller 1 135 kr/månad fördelat på 144 inbetalningar. Individuell ränta 4,95 %–25,95 % (effektiv ränta 5,07 %–31,45 %). Återbetalningstid 1–20 år. Ansökan skickas till de kreditgivare som matchar din profil. (2023-11-28).

Lånevillkor hos Trygga

  • Lånebelopp:  5000   800 000 kr
  • Löptid: 1 – 20 år
  • Årsränta: 4,95% – 25,95%
  • Effektiv ränta: 5,07% – 31,45%

Vem kan ansöka om energilån?

För att ansöka om energilån via vår jämförelsetjänst finns det vissa grundläggande kriterier som behöver uppfyllas för att kunna beviljas lånet.

Grundkrav

  • Folkbokförd i Sverige
  • Fyllt 18 år
  • Månadsinkomst på 10 000 kr
  • Inga aktiva skulder hos kronofogden

Vad kan du använda energilånet till?

Ett energilån från Trygga är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda lånet till exakt vad du vill. Nedan rekommenderar vi dock de energibesparande åtgärder som ett energilån kan användas till.

8 effektiva åtgärder för energieffektiva investeringar

  1. Installation av energieffektiva vitvaror: Att byta ut äldre vitvaror mot moderna, energieffektiva modeller kan betydligt minska energiförbrukningen. Det inkluderar kylskåp, tvättmaskiner, diskmaskiner och luftkonditioneringssystem.
  2. Förbättrad isolering: Genom att förbättra isoleringen i väggar, tak och golv kan man minska värmeförluster under kallare månader och kylning under varmare månader. Detta kan göras med hjälp av isoleringsmaterial som cellulosa, glasull eller polyuretanskum.
  3. Fönsteruppgradering: Genom att installera energieffektiva fönster med låge-emissiva (Low-E) beläggningar och termiska avskärmningar kan man minska värmeförlusterna och förbättra komforten inomhus.
  4. LED-belysning: Att byta ut traditionella glödlampor och lysrör mot LED-lampor kan minska energiförbrukningen för belysning avsevärt, samtidigt som man får en längre livslängd på lamporna.
  5. Solenergi: Installation av solpaneler för att generera el från solens energi är en kraftfull åtgärd för att minska behovet av köpt el från nätet och därmed minska koldioxidutsläppen.
  6. Värmepumpar: Luft- eller markvärmepumpar kan användas för att dra nytta av naturlig värmeenergi för uppvärmning och kylning av byggnader på ett energieffektivt sätt.
  7. Energieffektiv ventilation: Genom att installera system för värmeåtervinning och reglerad ventilation kan man minska energiförlusterna samtidigt som man bibehåller en god inomhusluftkvalitet.
  8. Energiövervakning och automation: Användning av smarta termostater, belysningskontroller och energiövervakningssystem kan hjälpa till att optimera energianvändningen och identifiera områden där effektiviteten kan förbättras.

Läs mer om solcellslån

Skatteavdrag och bidrag för energieffektivisering

I Sverige finns det flera olika typer av bidrag och stödåtgärder för energieffektivisering och gröna investeringar som administreras av olika myndigheter, kommuner och organisationer. Här är några exempel på insatser och bidrag som är relevanta för energieffektivisering och gröna investeringar:

  • Energibonus för energieffektivisering: Energimyndigheten erbjuder energibonus för energieffektiviseringsåtgärder i byggnader. Det innebär att privatpersoner, företag och organisationer kan få ekonomisk ersättning för att genomföra åtgärder som minskar energiförbrukningen, såsom installation av energieffektiv isolering, fönsterbyten, ventilationssystem och värmepumpar.
  • Rot-avdrag för grön renovering: Rot-avdraget möjliggör skattereduktion för arbetskostnader vid renovering, tillbyggnad eller ombyggnad av bostäder. För gröna renoveringsprojekt kan rot-avdraget användas för att täcka kostnader för energieffektiviseringsåtgärder, såsom isolering, fönsterbyte och installation av energisnåla värmesystem.
  • Solcellsstöd: Energimyndigheten erbjuder stöd och bidrag för installation av solcellsanläggningar för både privatpersoner och företag. Solcellsstödet täcker en del av kostnaderna för att investera i solceller och syftar till att främja användningen av förnybar energi.
billån

Denna artikel skrevs 2024-04-09 och uppdaterades 29 november, 2024 klockan 10:12

Head of online sales och redaktör

E-post Linkedin: Viktor Ström

Viktor har flera års erfarenhet av finansbranschen, bland annat från tidigare arbete inom Bonnierkoncernen. Viktor har tidigare jobbat med företagsfinansiering.

Dela artikel